top of page

Her gün yeni bir maceradır.


Çocuklarımızın dünyaya ne kadar saf ve temiz baktıklarını gördüğümüzde, içlerinde nasıl heyecanla doymayan bir keşif ruhu barındırdıklarını da görebiliriz. Her gün yeni bir maceradır çocuklar için. Sabah erkenden uyanıp evin içinde koşuşturan ayak sesleriyle uyanırız. Onlar için yeni tecrübeler ve arayışlar çok önemlidir. Rutinlik onlar için uzak bir kavramdır. Evin içindeki her nesne onun için bilinmeyendir. Onları daha iyi anlamak için dizlerinize çöküp etrafa ve dünyaya onların gözlerinden bakmalısınız. Bir gün siz öğretici olun bir gün çocuğunuz. Böylelikle çocukluğumuzda yaptıklarımızı hatırlar, içimizdeki çocuğu yeniden canlandırabiliriz.

Kreatif olabilmenin temelinde dünyaya çocuk gibi bakabilmek vardır. Merak ve keşfetme güdüsü çocuğun temelinde vardır. Bunu en iyi şekilde dışa vurması ve gerçekleştirebilmesi ebeveynlerin odak noktası olmalıdır. Çocuğunuzu daha tamamlanmamış bir varlık olarak görmeyin! O sadece, hayatın başka bir evresinde gelişimini tamamlamakta.

Çocuklarımızdan öğrenebileceğimiz çok şey var. Örneğin; konsantrasyon. Onların bir oyuna nasıl nefes almadan daldığını hatırlayın. Tüm dünyayla bağlantısını keserek kendi hayali dünyalarında oynadıklarını düşünün. Yetişkinler bir görüşmeden diğerine koşturmaktan gün içerisinde güzel bir ana odaklanmayı ya da o anın tadını çıkarmayı çoktan unuttular. Bizler uzun süre odaklanmayı ya da konsantre olmayı unutarak bunları çocuğumuzun da elinden alıyoruz farkında olmadan. Her sıkıldım dediğinde eline başka bir oyuncak vererek, onu oyalamaya çalışarak, odasını dünya kadar oyuncakla doldurarak onun hayal gücüyle kendi başına odaklanma ve konsantre olma şansını elinden alıyoruz. Hayal gücünün oluşabilmesi için kendi başına oynaması çok önemlidir. Sıkılması ya da ağlaması da gelişiminin önemli bir parçasıdır. Olumsuzluklarla başa çıkabilmesi için çok önemlidir. Her ağladığında isteğini yerine getirirseniz özgüveni oluşmamış, her sorundan kaçan birer çocuk yetiştirirsiniz. Özellikle 'çocuk' diyorum, çünkü 'birey' olmaları için kendi sorunlarını çözebilme özellikleri gelişmelidir.

Tanıtılan Yazılar
Noch keine Beiträge in dieser Sprache veröffentlicht
Sobald neue Beiträge veröffentlicht wurden, erscheinen diese hier.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page