top of page

Sağlıklı bireyler yetiştirelim..


Çocuklardaki psikolojik bozukluklara sebep olabilecek faktörler:

* Televizyon, tablet kullanımı

* Dışarıda oyun oynamama

* Ebeveynlerin kural koymaması

* Doğada zaman geçirmeme

* Sağlıklı beslenmeme

* Ebeveynlerle kaliteli zaman geçirmeme

* Ebeveynlerin sabır göstermemesi

* Çocuğun her isteğini yerine getirme

* Maddi nesnelere gösterilen önem

* Sağlıksız iletişim

* Çocuğa karşı disiplinli olmama

* Ebeveynlerin hayatlarını çocuğa göre ayarlamaları/ çocuk ebeveynlerine uymalı

1,5 yıldır Türkiye'de yaşamaktayım. Aile yapılarına ve çocukların yetiştirilme şekillerine baktığımda, neden bu kadar sorunlu bir nesil oluştuğunu görebilmekteyim. Aileler çocuklarıyla iletişime geçmek yerine tableti yada telefonu eline verip susmasını tercih ediyor. Çocuklar istedikleri olmayınca ağlama krizleriyle ebeveynlerine istediklerini yaptırmayı doğal bir davranış haline getirmiş ve bunu neden-sonuç ilişkisine bağlamış durumdalar. Ebeveynler çocuklarına yapma ya da dur demeye çekiniyor. Çocukların küçüklükten itibaren her istediği oluyor. Her şey tüketim üzerine kurulu. Çocuklar empati kuramıyor, paylaşmayı bilmiyor, dünyada neler oluyor farkında değiller. Doğayı, hayvanları, yaşadıkları çevreyi bilmiyorlar. Sakince oturup kitabını okumayı, ebeveynini rahatsız etmeden oturmayı bilmiyorlar. Maddi nesnelerle yarış halindeler. Ebeveynler birçok alanda yaptıkları yanlışların farkına varmalılar. Çocuklarını istemeden mutsuzluğa itiyorlar.

Almanya'da çocuklar anaokulundan itibaren, birey olmayı, söz dinlemeyi, para olgusunun ne olduğunu ancak herşeyin para demek olmadığını, empati kurabilmeyi, paylaşmayı ve insan olmayı öğreniyorlar. Her şey çok para kazanmak ya da okulda çok başarılı olmak değildir.

Başarı olmak elbette önemlidir. Ancak insan olmak ve bunu öğretebilmek her şeyin başıdır. Çocuğunuza öncelikle İNSAN olmayı öğretin, başarı zaten arkasından gelir.

Tanıtılan Yazılar
Noch keine Beiträge in dieser Sprache veröffentlicht
Sobald neue Beiträge veröffentlicht wurden, erscheinen diese hier.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page