SIKÇA SORULAN SORULAR
-
Hangi yaş grubu çocuklar çalışma alanınıza dahildirler?
Doğumdan itibaren 18 yaşa kadar olan bebek, çocuk ve ergenler çalışma alanımızın içindedirler.
-
Gebelik sürecindeki veya yenidoğan bebek sürecindeki ailelere danışmanlık edebilir misiniz?
Evet, danışmanlık almak için çocuklarda bir sorunda şüphe ediyor olmanız gerekmemektedir. Anne ve babanın uyum içinde ve doğru şekilde çocuk yetiştirmeleri için bir uzmandan destek almaları sürecin daha sağlıklı yönetilmesi adına fayda sağlayacaktır.
-
İlk görüşmenin içeriği nedir?
İlk görüşme çocuk ve ebeveynlerden en az biri ile (tercihen anne) gerçekleşir. Anneden, hamilelik sürecinden başlayarak günümüze kadar gelen öykü dinlenir. Çocuk gözlemlenir. Bu doğrultuda izlenecek olan iyileştirme süreci planlanır.
-
İyileştirme süreci sizinle yapacağımız görüşmelerle mi kısıtlı olacak?
İyileştirme süreci günlük yaşantının içine dahil edilir. Siz değerli ebeveynler ve çocuklarımızın sürdüreceği; bizlerin ise danışmanlık edeceği bu süreçte ebeveyn, çocuk ve danışmanınız sac ayağı gibidir. Birinin vazifesini yapmaması ya da yanlış yapması sürecin verimini doğrudan etkiler.
-
En az kaç seans gelmemiz gerekir?
Çocuktaki mevcut durumun tespitinden sonra yaklaşık olarak bir fikir elde edebiliriz. Ancak, ebeveynlerin sürece vereceği katkı ve çocuğun reaksiyonu iyileşme sürecinin uzunluğunu belirler.
-
Çocuğumuzun iyi olması için bizden beklentiniz nedir?
Şeffaflık. Siz değerli ebeveynlerin bizlere karşı çocukla ilgisi olabilecek her konuda tamamen şeffaf olması gerekir. Her şeyi tam ve doğru olarak öğrenmemiz gerekir ki, uygulamalarımız sonuç versin. Şu konuda da müsterih olmalısınız, paylaştığınız her şey sizin mahremiyet alanınızdır ve elbette gizliliği korunacaktır.
-
Bekleme salonunuz var mıdır?
Psikolojik Danışmanlık hizmeti veren bazı kliniklerde "Bekleme Salonu" bulunur, ancak danışanlarımızın mahremiyetini sağlamak ve gelen çocukların birbirlerini olumsuz etkilemesinin önüne geçmek için "Bekleme Salonu" bulunmasının etik olmadığını düşünüyoruz. Randevularınıza "tam" saatinde gelerek mahremiyetinizi korumamıza yardımcı olabilirsiniz.
-
İyileştirme sürecinde ilaç kullanımı öneriyor musunuz?
Çocukların ilaç kullanımına karşıyız. Tercihimiz ilaç kullanmadan sorunu çözmek. İlaç kullanarak sorunların üstünü örtmek tercih ettiğimiz bir yöntem değil.