top of page

Çocuğunuzun sahi duygusallığa ihtiyacı vardır, mükemmeliyetçiliğe değil!

Çocukların sosyal ve duygusal zekaları çok önemli kavramlardır. Sosyal gelişimi olmadan hiç bir alanda sağlıklı bir birey olamaz. Çocuğunuzun oyun oynaması çok önemlidir.

Tenis, piyano ya da etüt derken çocuğunuzun özgürce oynaması kısıtlanıyor. Oyun oynarken çocuğunuz dinlenir ve gelişimi için çok önemlidir. Özgürce oyun oynarken çocuğunuz korkuyla ve

olumsuzluklarla başa çıkmayı öğrenir. Stresle başa çıkabilen çocuk daha sosyal olmakla beraber daha güçlü bir kişiliğe sahip olur. Depresyon ve kaygılardan uzak kalma olasılığı yükselir.

Ebeveynler çocuklarını daha özgür bırakmalıdır. Sürekli anneyle ve ev içerisinde zaman geçirmesi, annenin çocuğun ne zaman ne yapacağına karar vermesi, kiminle zaman geçirmesine karar vermesi, sokakta diğer çocuklarla vakit geçirmesine izin vermemesi, hangi hobilere sahip olması gerektiğine karar vermesi, hangi okula hangi bölüme yönelmesi gerektiğine karar vermesi çocuğun sağlıklı bir birey olmasını engeller. Bu demek değil ki; çocuğu tamamen kendi haline bırakın. Çocuğunuzun ilgi alanını ve yetenekli olduğu alanı görün; görün ki, istediği alanda özgürce gelişsin. Çocuğunuzun sahi duygusallığa ihtiyacı vardır, mükemmeliyetçiliğe değil! Çocuğunuzun üzülmesi veya ağlaması doğal duygulardır. Onu sürekli olumsuzluklardan korumayın. Kendi çocukluğunuzdan ve yaşadıklarınızdan örnekler verin çocuğunuza. Hayatınızdaki olumlu ve olumsuz duygu ve durumları kabul ederek örnek olun.

Çocuğunuzun ilgi alanını ve yetenekli olduğu alanı görün; görün ki, istediği alanda özgürce gelişsin. Çocuğunuzun sahi duygusallığa ihtiyacı vardır, mükemmeliyetçiliğe değil! Çocuğunuzun üzülmesi veya ağlaması doğal duygulardır. Onu sürekli olumsuzluklardan korumayın. Kendi çocukluğunuzdan ve yaşadıklarınızdan örnekler verin çocuğunuza. Hayatınızdaki olumlu ve olumsuz duygu ve durumları kabul ederek örnek olun.

Tanıtılan Yazılar
Noch keine Beiträge in dieser Sprache veröffentlicht
Sobald neue Beiträge veröffentlicht wurden, erscheinen diese hier.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page